Yamaha Genos 2

Pridané 08. 07. 2022, Autor: ePlay Hudobné nástroje

Yamaha Genos 2

Vaše budúce majstrovské dielo

Naša nová vlajková loď, Genos2, posúva hranice zvuku aranžovacích pracovných staníc. Obsahuje legendárnu FM technológiu z DM7, špičkové bicie Ambient Drums a uznávaný rEVelation Reverb od Steinbergu. S funkciou Style Dynamics Control môžete ovládať energiu a dynamiku všetkých 800 presetových štýlov, čo do hry so štýlmi prináša úplne nový hudobný rozmer. Spoločne s novým jasnejším displejom s antireflexnou povrchovou úpravou a LED indikátormi pre ovládače Live Control prináša kombinácia funkcií Genosu2 tie najbohatšie hudobné zážitky.

Viac ako 1900 zvukov a 800 štýlov

Viac ako 1900 najkvalitnejších zvukov a 800 štýlov s nastaveniami One Touch Settings, ktoré pokrývajú širokú škálu hudobných žánrov, vás okamžite inšpirujú k hraniu obľúbených skladieb alebo dokonca k vytváraniu nových hudobných nápadov a kompozícií. Viac ako 200 štýlov je úplne nových, pričom všetky existujúce štýly boli plne inovované na použitie nových zvukov a efektov, vrátane FM tónového generátora a možností použitia ambientných bicích a funkcie ovládania dynamiky štýlov. Výsledkom je špičková profesionálna produkcia.

Jedným z najdôležitejších zvukov pre každého hráča na klávesové nástroje je klavír. A preto sme pridali nové klavíry, ale tiež prepracovali existujúce klavíry na oveľa vyššiu kvalitu. CFX, ako vlajková loď klavírov Yamaha, má teraz oproti svojmu predchodcovi viac dynamických vrstiev, nasamplovaných bolo všetkých 88 klávesov a to s dvojnásobnou dĺžkou samplov. Okrem toho si môžete vybrať z Character Grand, čo je nemecké piano z 80. rokov, ktoré poskytuje ostrejší, ale zároveň zaoblenejší zvuk, ideálny pre popovú a jazzovú hudbu. Pianino U1 ako najvyšší model pianina Yamaha, bol vyladený tak, aby poskytoval súčasnú príchuť pre moderné popové skladby. Pokiaľ hľadáte filmovejší zvuk, môžete vyskúšať bohatý melancholický zvuk nového Felt Piana.

Zvuky S.Art.2 zostávajú špičkové, pokiaľ ide o ich hrateľnosť a realistickosť, a poskytujú artikuláciu a legato, ktoré nemajú obdoby u žiadneho iného hardvérového nástroja. V Genose2 je ich na výber ešte viac a pokrývajú nielen celú orchestrálnu paletu, ale aj etnickejšie príchute, ako sú zvuky Duduk, Shakuhachi, Celtic Flute, ktoré sa napríklad skvele hodia pre filmovú hudbu.

Legendárna FM syntéza

Genos2 je ako prvá aranžovacia pracovná stanica vybavená tónovým generátorom s dvoma enginmi, a to nielen technológiou AWM, ale aj FM syntézou.

FM má bohatý, dynamický zvuk a poháňa legendárny Yamahu DX7 - nástroj, ktorý definoval zvuk 80. rokov. Kultové presety DX7 a rad nových, moderných FM zvukov sú integrované do štýlov a nastavení One Touch Settings a sú k dispozícii pre hranie stlačením tlačidla, čo prináša Genosu2 vrelý a svieži zvuk.

Bicie Ambient Drums

Vďaka novej funkcii Ambient Drums a použitiu jedného Live Control ovládača si môžete vybrať medzi prierazným, suchým, priamym zvukom bicích a vzdialenejším, odrazovým zvukom okolitej miestnosti, čo vám poskytne nekonečné možnosti pre hru so štýlom. Bicie sú chrbticou každej rytmickej sekcie, takže táto úroveň kontroly nad zvukom bicích skutočne zvyšuje váš herný zážitok

Riadenie dynamiky štýlu

Prvýkrát v aranžovacej pracovnej stanici je možné pomocou jednoduchého ovládača Live Control upravovať energiu a dynamiku všetkých štýlov, vrátane užívateľských štýlov. Či už chcete, aby vaša sprievodná kapela hrala na úrovni jemného pianissima, tvrdého fortissima alebo čohokoľvek medzi tým, voľba je teraz len na vás.

REVelation Reverb

Reverb je často prehliadaný, ale zažívame ho okolo seba každý deň. V aranžovacích pracovných staniciach sa reverb používa pri zvukoch, štýloch, MIDI skladbách, Multi Padoch a mikrofónnom vstupe, a preto má zavedenie reverbu REVelation od spoločnosti Steinberg tak veľký vplyv na zvuk Genosu2.

REVelation má extrémne vysoké rozlíšenie a výsledkom je transparentný, prirodzený zvuk, takže je ideálnym parterom pre aranžovacie pracovné stanice, kde musí reverb fungovať v širokej škále zvukov, štýlov a dokonca aj vokálov.

Link na eshop - kliknite tu